Om

Några ord om

Flique i Underjorden

Vår stil beskrivs bäst som kvinnlig och lekfull. Vi är fullkomligt besatta av följsamma snitt som framhäver figuren och av vackra färger, mönster och detaljer. Vi flörtar dessutom helt skamlöst med 30-, 40- och 50-talen.

 

Klädernas vackra utsida återspeglar deras vackra insida. Vi tror nämligen på en ansvarfull- och hållbar garderob och väljer därför noga ut det som finns i butiken. Nästan alla våra kläder tillverkas i Europa av små designers. Samtliga sys av tyger av hög kvalitet, flera av våra märken är dessutom eko- och fairtradecertifierade. Hos oss kan du alltid räkna med tidlösa klassiker sydda med passion och engagemang under goda arbetsförhållanden.

 

Sedan sommaren 2015 designar vi även våra egna kläder under namnet Déjà Vu. Kläderna är vår personliga tolkning av signaturplagg från 30-, 40- och 50-talen. Vi använder italienska stocktyger och oeco-tex certifierad bomull. Allt sys i en liten ateljé i Polens huvudstad, Warszawa.

 

Bakom Flique i Underjorden står powerduon Maria Pihlblad & Kamila Weremko. Tillsammans gör vi precis allt du ser i butiken- från inköp, försäljning, skyltning, styling, fotografering, måttanpassade ändringar av butikens plagg och specialbeställningar. Ovanpå detta håller vi en hel del kurser, föreläsningar och fester- allt för att ge dig en så maximal FiU-upplevelse som möjligt!

 

Välkommen in i vår värld!